Üniversitelerin de ivedilikle açılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Geylan, afetzedelerin barınma ihtiyaçları hususunda alınacak ilave tedbirlerin çok hızlı bir şekilde hayata geçirilerek, dönem kaybı olmadan üniversitelerin en çabuk şekilde eğitime açılmasının uygun olacağını kaydetti.
Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti:
“MEB’in 71 ilde 20 Şubat’ta ve 10 ilde de 1 Mart’tan itibaren okulların açılacağı kararı alması çok yerinde olmuştur. Çünkü eğitimde ortaya çıkan kayıpların telafisi uzun yıllara sirayet edecektir. Öte yandan şu da bir gerçektir ki, okulların açılması, öğrencilerimizin akademik kayıplarının önlenmesi kadar, çocuklarımızın psikolojik tahribatlarının rehabilite edileceği bir zemini de sunmaktadır. Asla öteleyemeyeceğimiz öncelikli husus, eğitimdir.
Devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı zorlayarak eğitimi sürdüreceğiz. Ayrıca, üniversitelerimizin ivedilikle açılması da büyük önem arzetmektedir. Bir pansuman tedbir olarak, KYK yurtları depremzedelerin geçici barınması için tahsis edildi. Afetzedelerin barınma ihtiyaçları hususunda alınacak ilave tedbirler çok hızlı bir şekilde hayata geçirilerek, dönem kaybı olmadan üniversitelerimizin en çabuk şekilde eğitime açılması da uygun olacaktır. YÖK, üniversitelerimizle ilgili de hızlı kararlar almalı, gerekirse öğretim yılının tamamlanacağı tarihi uzatarak, üniversitelerin kapalı olacağı bu kısa süredeki kayıpları telafi etmelidir.
Genel Başkan Geylan afetin ortaya çıkardığı koşullarda yürütülecek eğitim sürecimiz ile okullarımızla ilgili alınan tedbirler ve planlamalara dair olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer başkanlığında düzenlenen toplantıya katılarak, sahadan aldıkları tespit ve önerileri paylaştı. Geylan, “Bu vesileyle, yaraların sarılması için canhıraş şekilde gayret ortaya koyan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.