Bitlis temasları kapsamında ilk olarak Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ü ziyaret etti.
Aynı gün Dolgun, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürleri ve eğitim çalışanları ile bir araya gelerek onların beklenti ve taleplerini dinledi.
Daha sonra Bitlis Eren Üniversitesine geçen Dolgun, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaşı’ı makamında ziyaret etti.
Bitlis İl Valisi Erol Karaömeroğlu’nu da ziyaret eden Dolgun, ardından Türk Eğitim-Sen Tatvan İlçe Temsilciliğimizin düzenlediği teşkilat toplantısına katıldı.
Ziyaretlerin son gününde Dolgun, Tatvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve Tatvan Kaymakamı Remzi Demir’i de ziyaret etti.
Fitneden, fesattan, yalandan uzak durup, adam gibi hedefe gideceğiz.
Kamu çalışanları ve ülkemizin geleceği için durmadan çalıştıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, “Kutlu yürüyüşümüzde, değerlerimizden taviz vermeden, kurucu irademizin belirlediği çizgide, yalpalamadan sendikacılık yapacağız. Fitneden, fesattan, yalandan uzak durup, adam gibi hedefe gideceğiz. Davamıza inandık ve iman ettik. İnancımızı hiç kaybetmedik. Ya başaracağız ya başaracağız.” dedi.
Kamu çalışanlarına yüzde 58 ve üzeri bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesini istiyoruz.
Ramazan nedeniyle gıda ürünlerinde yaşanacak olan fiyat artışlarına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, “Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman ifade ediyoruz; kamu çalışanlarına enflasyon gerçekleriyle örtüşen bir zam yapılmalıdır. Kamu çalışanlarına yüzde 58 ve üzeri bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesini her platformda dile getiriyoruz. Ayrıca memur emeklilerin yaşadığı mağduriyette ortadadır. Emeklilerimize verilmeyen ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalıdır. Ayrıca, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların yaptıkları işlere ve eğitim seviyelerine uygun GİH sınıfına geçirilmeleri gerekmektedir.
Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların GİH sınıfına alınmasının önemine dikkat çeken Dolgun, “Bilindiği gibi yaklaşık 110 bin dolayında Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanı bulunmakta ve büyük bir çoğunluğu yüksekokul mezunu ve memurlarla aynı görevi yürütmektedir. Ayrıca, bu arkadaşlarımızın yer değiştirme hakkı da kısıtlıdır. Kamuda en düşük ücretli kesim olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin mağduriyetini gidermenin en uygun yolu bu çalışanlarımızın yaptıkları işlere ve eğitim seviyelerine uygun görevlerin bulunduğu genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesidir. Bu konuyu da gündemde tutmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Grev Hakkı Olmayan Bir Sendika Kanunu Yarım Kalmıştır.
Dolgun, 4688 sayılı Sendika Kanunu’ndaki sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyerek, yasanın eksikliklerine dikkat çekti. Dolgun, “Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarına siyaset yapma hakkı tanıyan bir sendika kanunu talebini 32 yıldır gündeme getiriyoruz. Bu minvalde, 4688 sayılı kanun revize edilmeli, toplu sözleşme sistemi katılımcı ve sonuç alıcı bir hale getirilmelidir. Ayrıca, imza ve itiraz yetkileri toplu sözleşmeye katılan tüm sendika temsilcileri lehine genişletilmelidir. Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır.” şeklinde konuştu.
Sadece 4/A maddesi kapsamında ve kadrolu atama kabul ediyoruz.
Sadece kadrolu atama yapılmasını yineleyen Genel Başkan Yardımcımız Dolgun; “Kamuda asli ve sürekli görevler mutlaka kadrolu memurlar eliyle gördürülmelidir. Sözleşmeli istihdam kaldırılmalı, kamu görevlileri 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Ayrıca esnek ve güvencesiz çalışma biçimleri tamamen sonlandırılmalıdır.” dedi.